Recepty

Ako pripraviť cesnakovú nátierku?

Poznáte tajomstvo cesnakovej nátierky? Pripravte si ju s nami a ochutnajte rozdiel

Príprava cesnakovej nátierky receptChceli by ste si rýchlo a jednoducho pripraviť cesnakovú nátierku? Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý vás zaručene nesklame. Postup prípravy je veľmi jednoduchý a vďaka nemu dokážete rýchlo vyčarovať chutné raňajky či olovrant pre vás a vašich blízkych. Recept je vhodný aj pre tých, ktorý nemajú žiadne skúsenosti s nátierkami a chceli by niekde začať. Prečítajte si ako pripraviť jednoduchú nátierku s cesnakovou chuťou v nasledujúcich riadkoch.

Orientačné informácie:

  • Recept a potrebné ingrediencie na cesnakovú nátierkuČas prípravy: cca 5 minút
  • Čas spracovania: cca 10 minút
  • Celkový čas: cca 15 minút
  • Počet porcií: 2 až 4 porcie

Ingrediencie na cesnakovú nátierku

  • ½ šálky jemného masla
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • ¼ čajovej lyžičky cibuľového prášku
  • ½ čajová lyžička sušeného petržlenu
  • Pečivo (chlieb alebo iné)
  • Korenie (podľa chuti)
  • Soľ (podľa chuti)

Postup prípravy cesnakovej nátierky

Tento recept na cesnakovú nátierku je veľmi jednoduchý, ako prvé si pripravte všetky potrebné ingrediencie a spojte ich dohromady v nejakej malej miske.

Cesnaková nátierka s chlebom

Maslo spolu s cesnakovým a cibuľovým práškom vrátane sušeného petržlena dôkladne rozmixujte (ingrediencie môžete rozmixovať buď s pomocou mixéra alebo ručne, záleží na vás) a nechajte ich chvíľku odstáť aby sa chute dobre premiešali.

Pokiaľ preferujete hustejšiu nátierku alebo nátierku s kúskami zeleniny, môžete si do nej pridať najemno pokrájanú cibuľku spolu s cesnakom, popr. nejakú zeleninu (podľa vašich preferencii).

Na záver si môžete nátierku dochutiť soľou a korením, avšak nieje to podmienka. Je len na vás aký typ nátierky preferujete.

Prečítajte si aj:

Tip ako vylepšiť cesnakovú nátierku

Hotovú cesnakovú nátierku si môžete natrieť na krajec chleba (popr. na iné pečivo) a pripravený pokrm si nechajte trošku opiecť tak, aby vám pečivo spolu s nátierkou chytilo hnedší nádych.

Vďaka tomu dosiahnete chrumkavejšie pečivo a výraznejšiu chuť nátierky. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button